Koningin Maxima

Ingepakt in een koninklijk doosje; 18 febr. 2014 10.00 uur
Overhandigd aan (postagentschap); 18 februari 15.00 uur
Ontvangen (Koningin Maxima) 20 februari
Koninklijk collectie.

In mei 2013 bezocht het onlangs aangetreden Koninklijk paar de provincie Gelderland. In Oosterbeek, waar de gemeente een ‘cultuurplein’ had ingericht, toonden, zowel de Koning als de Koningin, interesse voor mijn werk.

De burgemeester van Renkum vertelde naderhand dat het paar had aangegeven dat mijn werk hen geschikt leek om als cadeau mee te nemen bij hun toekomstige staatsbezoeken. Omdat mijn werk verwijst naar de Hollandse schilderkunstige traditie leek mij dat een heel goed idee. Mijn catalogus verdween met de burgemeester richting Koninklijk paar… maar daarna hoorde ik er niets meer van. Ik besloot zelf het initiatief te nemen en één van mijn werkjes aan het echtpaar cadeau te doen.
Helaas kreeg ik een teleurstellende reactie van de Algemeen Secretaris; ‘…ik wens U nog veel creatieve voldoening toe!’. Ik weet nog steeds niet zeker of de Koning c.q, de Koningin mijn werk daadwerkelijk onder ogen heeft gekregen. Wat wel duidelijk is is dat ze hun werk, belangstelling tonen, heel professioneel aanpakken. Mijn ‘Close Encounter project was geboren.